NL | ENG | DE

Gepersonaliseerd leren en werken

“De school als flexibele leeromgeving waarin leerlingen echt gepersonaliseerd kunnen leren en werken.” Iedere school is op zoek naar deze heilige graal. In jouw schoolplan staat ongetwijfeld ook ‘gepersonaliseerd leren en werken’ als gewenste (en noodzakelijke) vernieuwing. Maar waarom komt dat vaak zo moeizaam tot stand?

De huidige kaders van ons onderwijs lijken echte personalisatie soms in de weg te staan. Het rooster bepaalt het dagelijks ritme en de lestijden, de vakken en methodes de te behandelen onderwerpen en het gebouw houdt veelal scheidingen tussen mensen en vakgebieden in stand. In hoeverre is ‘gepersonaliseerd leren en werken’ hier binnen eigenlijk mogelijk? Of moeten we bepaalde kaders loslaten en opnieuw naar onze mensen, het gebouw en de organisatie kijken?

In dit traject nemen we jou en je school mee op een route langs al deze aspecten. Jij bepaalt of we bijvoorbeeld alleen beginnen met een ‘inspiratie-sessie’ over de mogelijkheden van gepersonaliseerd leren en werken, of dat je direct alle stappen binnen het traject wilt zetten. Het doel is bij beide keuzes hetzelfde; je gaat werken aan het weghalen van ‘obstakels’ die gepersonaliseerd leren en werken tegenhouden.

Factsheet PO: Gepersonaliseerd Leren en Werken
Factsheet VO: Gepersonaliseerd Leren en Werken

Dit boeken
Laden...