NL | ENG | DE

De iPad op school

“Direct klaar voor gebruik.” “Makkelijk mee te nemen.” “Neemt weinig ruimte in.” “Lekker om mee te spelen.” “Laagdrempelig.” “Betrouwbaar.” “Lange batterijduur.” “Veilig.”

Zomaar een paar uitspraken die van toepassing zijn op de iPad van Apple. De iPad lijkt ook een aantal nadelen te hebben die, in het gebruik voor onderwijsdoeleinden, opspelen. Zo werkt een aantal wat oudere onderwijswebsites niet zomaar op de iPad en is de vertrouwde software die we kennen van de PC niet altijd beschikbaar. Bovendien lijkt de iPad meer geschikt voor het consumeren van informatie dan voor het verwerken van informatie. Toch wint de iPad in het onderwijs snel terrein en groeit de hoeveelheid educatieve en bruikbare apps met de dag, en daarmee de productiviteit.

De iPad als leermiddel biedt nieuwe kansen voor het onderwijs, maar confronteert de school ook met vragen als het gaat om de aansluiting bij de onderwijsvisie en de inpassing in het beleid met betrekking tot leermiddelen. Ook kennis over de mogelijkheden en vaardigheden van docenten, leerlingen en beheerders binnen de school spelen een belangrijke rol bij een succesvolle implementatie.

Onderwijsmetict.nl heeft ervaring met iPad trajecten in het onderwijs en adviseert en begeleid je graag bij het succesvol inzetten van de iPad als leermiddel op je school. Gedurende deze begeleiding zul je meer en meer de creatieve én productieve mogelijkheden van de iPad ontdekken, en erachter komen dat de iPad in veel situaties zelfs meer mogelijkheden biedt dat de traditionele laptop of pc.

Kortom: wil je je slechts oriënteren, de mogelijkheden van de iPad in het onderwijs ontdekken, of zelfs optimaal leren benutten? Dan ben je bij Onderwijs met ICT aan het goede adres voor begeleiding en advies.

Download hier de factsheet

Dit boeken
Laden...