NL | ENG | DE

Blended learning

Als docent of trainer heb je die spaarzame momenten dat je samen met je leerlingen of cursisten samen in dezelfde fysieke ruimte bent. Die bijzondere momenten dat je echt contact kunt maken, face-to-face samen kunt werken of samen dingen kunt produceren.

Deze momenten gebruiken we nu nog vaak voor activiteiten die je juist goed (of misschien wel zelfs beter!) via technologie kunt aanbieden. Voor bijvoorbeeld het inoefenen van feitjes en rijtjes, het maken van sommen en taaloefeningen en het volgen van frontale instructie is een grote hoeveelheid slimme technologie beschikbaar. En belangrijker nog, via deze slimme technologieën kan iedere leerling of cursist op z’n eigen tempo oefenen tot de stof volledig begrepen is, zonder de rest van de klas te vertragen.

Bij ‘blended learning’ zoeken we naar de slimste mix van activiteiten in de fysieke ruimte gecombineerd met activiteiten via ICT. Om zo niet alleen het leren te verbeteren, maar ook het werk van de docent nog aantrekkelijker te maken! De spaarzame momenten samen met je leerlingen kun je door slimme technologie nu nog waardevoller gaan inzetten dan je al deed.

Factsheet: Blended Learning

Dit boeken
Laden...