NL | ENG | DE

Online content

Docenten in het onderwijs maken vaak zelf materialen die aanvullend zijn op de lesmethoden die gebruikt worden. Die extra middelen maakt de docent om zijn onderwijs beter te laten aansluiten bij de actualiteit en bij het leren van zijn leerlingen. Een docent hoeft nu niet meer de bibliotheek in, of een onderzoeksarchief, om aanvullende informatie te verzamelen.

Er zijn tegenwoordig veel – en verschillende soorten – bronnen vrij beschikbaar via internet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan foto’s, video’s, audiofragmenten en documenten. Die hoeveelheid aan bronnen kenmerkt zich door wisselende kwaliteit en betrouwbaarheid. Daarbij zijn ze vaak niet of nauwelijks vormgegeven volgens een didactisch model. Toch zijn veel materialen goed bruikbaar voor het onderwijs als aanvulling op of vervanging van bestaande leermiddelen. De bronnen kunnen gebruikt worden als ‘half-fabrikaat’ bij het arrangeren van leermiddelen voor de school of als onderdeel van het leerarrangement voor een bepaald vak of bijvoorbeeld projecten.

OnderwijsMetICT.nl biedt ondersteuning in het gebruik van bronnen in de les. Met de training ‘Online Content’ leren docenten hoe ze bronnen kunnen selecteren en beoordelen om zelf goede lesmaterialen samen te stellen.

Factsheet Online Content PO
Factsheet Online Content VO

Dit boeken
Laden...